lakki%2Cs%C3%A4%C3%A4rystimet%2C%20kukki

Ensimmäinen myssy, jonka olen ikinä tehnyt. Se oli jopa sopiva päähän.

Lokakuu menossa ja olen unohtunut langoille. En suinkaan puhumaan vaan kutomaan ja virkkaamaan. Värejä pukkaa, mitäs muutakaan. Yritän luoda kokonaisuutta että sekä pipo ja säärystimet sopisivat kaulaliinoja myöten keskenään yhteen. Sitten "miespipokin" tehtiin. No ei se ole mikään miesmyssy kunhan mietin vaan että saako niin edes enää kirjoittaa... :)

Kuuluipa sitten ilmoille toive, että: "saiskos siihen kaulaliinan"? No mikä ettei. Tämä pipon päättely oli näissä hauska juttu, sillä se tekee päälaelle tuollaisen kukkasen, olkoon vaikka käytöskukkanen. Kun laittaa tämän pipon päähän, on aina kohtelias ja ystävällinen. Leikkimielisyys on mukavaa ja rentouttavaa tässä maailman ajassa. 

keijon%20lakki%2C%20muki.jpg

Mä aloittelen salaa tähän aikaan vuodesta aina vähän kotona joulunlaittoa, valoja ja muuta. Torttutaikina odottaa pakkasessa, ja ne tehdään tänä sunnuntaina huvin vuoksi. Hyppään yli halloweenit koska se ei lyö samaa tahtia mun sydämen kaa, kuin taas sydämeni sykkii sen elämänmyönteisen lokakuun, värikkään ruskan ja eloisuuden puolesta  - sen, minkä Luoja loi. Ei siinä ole sen kummempaa syytä miksi siis en halloweenista tykkää kuin se että en kiinnostu kuolemankauhuja juhlistamaan. Ainoastaan Disneyn karkki- ja kepponen-piirretyt hauskuuttaa lapsuuden ajoilta.

( Tokmannilta löytyi mieleiset käpyvalot, jotka sopivat taas kuin nenä päähän edesmenneen anoppini tekemiin joulusalusiineihin :) <3 

novita%20kahvet.jpg

Vietän Pyhäinmiestenpäivää sitäkin suuremmalla hartaudella, ja elämällä elämää eläviä varten. Muistelen aina hyvällä edesmenneitä ja poltan lyhtyjä puutarhassa, kynttilöitä sekä tuikkuja sisällä. Käymme haudalle viemässä öljykynttilät. On takkatulet ja hyvää vahvistavaa pataruokaa, jonka ääressä viipyä ja jutella rauhassa. Tunnelmointia tämä pimeä aika meille lahjoittaakin, sillä valo on läsnä vaikka marraskuun loska kohtapuolin ovella odottaa. Jumalan sana on valo, ja se valo ei katoa minkään pimeyden edessä.

Kun raamatussa puhutaan Hengen mielestä, joka on elämä ja rauha, - niin se elämä ja rauha on sydämeni ja sieluni parhain syke. Iloitsen elämästä, väritän sitä ja juhlin elämää.

Mutta sisustukseen takaisin. Olen kokonaisen vuoden niin joulussa, pääsiäisessä kuin kesässä yhtäaikaa- että sinänsä mulla ei ole mitään sisustustyyliä olemassa ollenkaan. Iloisesti järjestyksessä väritys sekä teemat, ja kipot oikeissa kaapeissa.

Tokmannilla oli ihana peltirasia, täynnä suklaata ja tuo lasinen kuusikoriste. Eilen aamulla se vaan jysähti päähän -hyvä kun silmät auki sain -että haluan tuollaisen jouluisen lasipallon, ja kas, sellaisia oli tullut kauppaan. 

joulusuklaa%2C%20maatuskat.jpg

Vaatteissa villatakit ovat ihania tähän aikaan, ennenkuin ihan paksua takkia päälle laitetaan. Mutta nyt on jo aika vilpoisaa ollut ja villatakit käyvät pikapyrähdyksille terassille kahvihetkille.  Ivanahelsinki villatakki somistettuna omaan tyyliin. 

Myssy päähän, helmet kaulaan, ja taas raitakaulaliina...

ivana%2C%20kaulaliina%2C%20lakki.jpg

Sitten yksi virkkaamalla tehty huivi, ruutupaidan kera. Koukussakin ollaan. 

ruutupaita%2C%20huivi.jpg

Neuloosi on edelleen voimakkaana ja ajattelin tehdä uuden myssyn. Paksumpaa lankaa ja puikkoja, jotakin naisellisen ihanaa ja kaunista. Hengen mieli sykkii suurempaa valoaan, ja on täynnä elämäniloa sekä rauhaisaa yhteiseloa.

Onko parempaa kuin että ihmistä suurempi lupaa sanassaan senkin, että Hänellä on meitä varten tulevaisuus ja toivo, rauhan ajatukset. Otan kiinni niistä lupauksista ja puhun elämäni ylle tätä parasta sanomaa. Ei minulla ole mitään hävittävää, vaan voitettavaa. Mikä mahtava tie, totuus ja elämä!

Sinä ja minä olemme suuria ihmeitä, joista voimme kiittää Luojaa. Ihmeellisiä ovat Hänen tekonsa, ja minun SIELUNI tietää sen. Psalmi 139:14

retro%2Cjouluvalot.jpg